En ny värld

Jag tror att det är först nu som jag börjar förstå, jag är döende i cancer, jag kommer aldrig mer bli frisk, jag kommer aldrig få se min dotter gifta sig, jag kommer aldrig bli mormor. Tankarna snurrar och ångesten har mig i ett stadigt grepp.

Är jag rädd för döden? Nej, jag tror inte att jag är rädd för döden i sig, men jag är rädd för att lämna de mina bakom mig. Jag är rädd för att stå på andra sidan och få uppleva min dotters smärtor utan att kunna trösta, utan att finnas där. Jag är rädd för att döden är som att befinna sig i en mardröm, att jag hör min dotters rop utan att kunna göra något. Jag vill ju tro att jag ska kunna vara hennes skyddsängel, att jag ska kunna puffa henne i rätt riktning, att jag från andra sidan ska kunna leda henne rätt.

6 reaktioner till “En ny värld

 1. Jag kommer alltid att lägga ett gilla, bara för att visa att jag är med dig och läser dina ord. Bara så du vet.
  Du ska inte gå igenom det här ensam och att skriva ut till hela världen är måhända en motor som håller dig igång. Så har det varit för mig under ett antal år och det UTAN att ha drabbats av det du nu står inför.

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla! Man är ganska ensam i sin kamp o h det är svårt att vara ärlig och berätta för sina nära hur man känner. Kände att jag måste ha en ventil någonstans, rätt eller fel? Jag vet inte. Men detta är helt nytt för mig så jag fattar ju inte riktigt hur man gör än 😀😳

   Gillad av 2 personer

   1. JAg fattar inte heller så mycket av det tekniska men härom dan fick jag till ett sidhuvud med mig och halva ansiktet, och då ska du veta att jag varit här på wordpress i tre år åtminstånde. Bloggat på andra platser tidigare och det har gett mig lite erfarenhet ialf.
    Ventil!!! Precis vad det är. Så har jag använt bloggandet och utan det så skulle jag ta mig 17 inte ha befunnit mig kvar på planeten. Nu är jag så pass gammal så livet har lärt en del faktiskt.
    Så ta du och vräng ut och in på hela dig. Gråt, förbannelser, glädje och skratt om vartannat.
    Jobba på du med sidan, den kommer säkert att bli bra. 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Och här kom en ”lyssnare” till, tack vare ”bergalott” som jag känt ett antal år nu.
  Tyvärr jobbar jag fortfarande heltid och har inte så mycket tid för bloggande som jag ibland skulle önska, men i perioder fungerar det som ventil även för mig … och ibland måste jag prioritera om jag ska läsa hos andra eller ”skriva av mig”.
  Du har börjat jättebra med din blogg. Den fungerar ju redan, så som den är.
  Kanske jag kan hjälpa dig om du undrar något

  Det kan vara så att jag ibland måste göra precis som ”bergalott”, klicka på ”Gilla” fast att det inte stämmer på en fläck.
  Men på så sätt vet du ändå att vi är med och ”hör” dig.
  Det är ju fullt förståeligt att man blir ensam i din situation. Att göra på det här sättet kanske inte löser problemet, men förhoppningsvis kan du hitta ett sätt att hantera det … åtminstone hjälpligt.

  En varm välkomstkram till ett lycka till med din blogg.
  Ditt första gripande inlägg har redan hittat in i ett par hjärtan här ute ❤

  Gilla

 3. Jag bloggade mig igenom hela cancern för att inte bli tokig i huvudet. Jag vet inte om det hjälpte men jag kom ut på andra sidan och är tacksam både över bloggen och de människor, i samma sits, jag via bloggen lärde känna. Jag har bara ett råd – LEV! Lev varje dag.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: