Att välja

Så var de fruktade tabletterna här, min vän eller fiende. Är fullkomligt livrädd att börja med dem och har helt ärligt inte bestämt mig om jag ens ska börja. Vill jag? mitt förnuftiga jag säger -vad har du för val…. Mitt ångestfyllda jag som bara vill ge upp säger – nej, vill inte mer, orkar inte mer. Hur ska jag få den förnuftiga sidan att vinna? Känner mig så kluven och så ensam i min beslutsångest, är så rädd att få hemska biverkningar och att må dåligt igen, känner mig så feg och egoistisk när jag i tankarna har gett upp utan att ens prova och bara jag kan fatta ett beslut…

Tanken att aldrig mer få må bra är overklig. Om jag bara fått lite tid att andas, att återhämta mig efter den stora bukoperationen i november. Jag har i två månader försökt återhämta mig, vissa dagar inte tagit mig ur sängen. Att då sätta in cellgifter som kommer dra ner mig än mer känns inte lockande. Men enligt onkologen har jag inget val, de små äckliga metastaserna måste få sig en omgång.

Mitt mål är att stå upp på min älskade dotters student i juni, min högsta önskan är att hon ska få en sista termin på gymnasiet fylld av glädje och roliga minnen. Inte att hon ska mötas av sin kräkandes skalliga mamma. Kanske är det därför bättre att avstå behandling? Att istället hoppas att metastaserna inte växer för snabbt och hinner släcka ner min kropp innan juni? Älskade älskade unge, hur jag än gör så blir det troligen inte bra, jag vill ju bara finnas för dig nu och för alltid.

3 reaktioner till “Att välja

 1. Åh, kära nån … en så fruktansvärd situation.
  Man kan ju inte säga att man förstår när plågan inte är ens egen. Ändå känns det som att det är lätt att förstå fasan i det du går igenom.
  ❤ ❤ ❤

  Gilla

 2. Ser, hör, känner och lyssnar in, och jag får en tanke i huvudet.
  Om jag vore din dotter skulle jag över allt annat vilja ha dig med – både skallig och kräkandes. ❤
  Kram ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: